Heavy Ion Meeting 2014-12
Sponsored by APCTP, Inha University & Pusan National University

Date : Dec. 05 (Fri.) - Dec. 6 (Sat.), 2014  
Location : 2nd floor, Studio 2, Haeundae Grand Hotel , Busan, Korea
Title : Ultrarelativistic Heavy Ion Collisions; journey to the strongly interacting matter
Organizing Committee :
            Jin-Hee Yoon (Inha University, Chair)
            In-Kwon Yoo (Pusan Nat'l University)

            
MinJung Kweon (Inha University)

 Notice :
1.  2014년의 마지막 모임인 HIM 2014-12가
"Ultrarelativistic Heavy Ion Collisions; journey to the strongly interacting matter"의 주제로 2014년 12월 05일 금요일부터 12월 6일 토요일까지 양일간 해운대 그랜드호텔 2층 스튜디오 2에서 개최될 예정입니다.

2
. 이번 미팅은 젊은 연구자와 중진 연구자 간의 의견 교류와 멘토링에 초첨을 맞추어, 중진 연구자에 의해 토픽이 제시되고, 그 토픽에 따라 젊은 연구자가 자신의 최근 연구 결과나 동향 등에 대해 발표하고 논의를 진행할 예정입니다. 논의될 주제는 아래와 같습니다.
                              - Quarkonia production
                              - Long-range correlation
                              - Heavy flavor reconstruction
                              - Detector upgrade

3. 또한,  둘째 날 오후에는 올 한해의 모임에서 이루어진 결과를 리뷰하고 평가한 후, 내년 모임의 방향과 추진 계획에 대해 심도 있는 논의가 있을 예정입니다. 아래의 자세한 프로그램을 확인 해 주시기 바랍니다.


4. 이번 모임에 숙박비 지원을 요청하신 회원님들의 방 배정표입니다. 특히 학생 회원들 께서는 반드시 배정표를 확인 부탁드리겠습니다. 학회가 금요일에 개최되어, 호텔 숙소 상황과 예산 부족으로 인해 추가 지원이 불가능함을 알려드립니다.

===> 씨클라우드 숙소배정표

5. 회원님들의 많은 관심과 적극적인 참여 부탁드리겠습니다.
프로그램 및 기타 관련 문의는 인하대학교 윤진희 교수님(jinyoon@inha.ac.kr) 또는 부산대학교 박혜영(tdw1978@pusan.ac.kr) 에게 해 주십시오.

  P R O G R A M 

Date : Friday, Dec. 05, 2014
Vennue : Haeundae Grand Hotel, Busan, Korea

12:50 - 13:00 : Registration

Chair : In-Kwon Yoo (Pusan Nat'l University)
13:00 - 14:00  Byungsik Hong (Korea University) :
Long-range Correlation and Implication to collectivity in pPb and PbPb from CMS (60min)
14:00 - 14:30  고연주 (Korea University) : Prospective of gamma hadron correlation study in CMS experiment (30min)

14:30 - 15:00  Coffee Break

Chair : Ghi Ryang Shin (Andong Nat'l University)

15:00 - 15:30
Hyunchul Kim (Korea University) : Exclusive reconstruction of open heavy flavor by CMS (30min)
15:30 - 16:00  오근수 (Pusan Nat'l University) : Nonphotonic electron Production with STAR (30min)

16:00 - 16:30  Minjung Kim (Inha University) : Measurement of Electron from Beauty-Hadron Decays in p-Pb Collision at sprt(sNN)=5.02TeV with ALICE at the LHC (30min)

16:30 - 17:00  Coffee Break

Chair : Kang Seog Lee (Chonnam Nat'l University)

17:00 - 17:30  이송교 (Korea University) : J/psi production in pPb and PbPb by CMS (30min)
17:30 - 18:00  정기상 (Yonsei University) : Nuclear Symmetry Energy in QCD degree of freedom (30min)
18:00 - 18:30  Kayoung Park (Inha University) : Bremsstrahlung in QGP (30min)

18:30 - 21:00  Banquet




Date : Saturday, Dec. 6, 2014
Vennue : Haeundae Grand Hotel, Busan, Korea

Chair : MinJung Kweon (Inha University)
09:00 - 10:00 
Dongho Moon (Chonnam Nat'l University) : Recent results of quarkonia production at CMS (60min)
10:00 - 10:30  임봉휘 (Pusan Nat'l University) : Hybrid Integrated Circuit Assembly system for the ITS upgrade in ALICE (30min)

10:30 - 11:00
  Coffee Break

Chair : Ju-Hwan Kang (Yonsei University)
11:00 - 11:30 
김광영 (Pusan Nat'l University) : PNU RICH Detector R&D Status (30min)
11:30 - 12:00  유재희 (Korea University) : Test of the prototype neutron detector for low-energy LAMPS (30min)
12:00 - 12:30  박재범 ( Korea University) : Simulation and design of the low-energy LAMPS system (30min)

12:30 - 14:00  Lunch

Chair : Young Il Kwon (Yonsei University)

14:00 - 14:30 
Jin-Hee Yoon (Inha University) : Review of 2014 HIM's (30min)
14:30 - 15:00  MinJung Kweon (Inha University) : What to do for 2015 HIM (30min)
15:00 - 16:00 
Dicussion and farewell 2014